Brussels Airport

235.459

Aantal vluchten in 2019

34

%

Stijging aantal passagiers

25,7

miljoen

Aantal passagiers in 2019

645

Vliegbewegingen per dag

248

Bestemmingen

732.000

ton cargo vervoerd

Bron: BRUtrends 2018, Brussels Airport

Brussels Airport

Geschiedenis

Voor de oprichting van Brussels Airport, moeten we al terug gaan naar de Eerste Wereldoorlog. De Duitse bezetter bouwde in Evere, vlakbij de huidige luchthaven, destijds enkele houten loodsen voor zeppelins. Deze loodsen werden nadien in gebruik genomen voor Belgische vliegactiviteiten.

Na de talloze uitbreidingen van de infrastructuur tijdens de vorige eeuw, nam de luchthaven in 2006 definitief de naam 'Brussels Airport' aan.

Motor in onze economie

De luchthaven vormt een belangrijke groeimotor voor de Belgische economie. Door de toenemende transportvraag zullen immense opportuniteiten zich aandienen in de komende decennia. Het is cruciaal voor de welvaart van ons land om deze groeikansen ten volle te benutten.

Brussels Airport zorgt momenteel voor bijna 24.000 directe jobs op de luchthaven, verspreid over 317 unieke bedrijven die daar gevestigd zijn. Het aantal indirecte jobs wordt geschat tussen de 57.000 en 72.000.

Brussels Airport 2040

Brussels Airport 2040

Brussels Airport heeft een duidelijke koers voor ogen: uitgroeien tot een volledig geconnecteerd economisch centrum, dat de beste luchthaven van Europa huisvest. Om dit waar te maken werd een langetermijnplan opgesteld, genaamd ‘Strategische Visie 2040’. Door middel van tussentijdse termijnen met uitdagende en realiseerbare doelstellingen monitort Brussels Airport zorgvuldig de evolutie richting 2040.

De verdere ontwikkeling van Brussels Airport zal leiden tot een groter aantal bestemmingen voor passagiers en meer invoer- en uitvoermogelijkheden voor bedrijven. Zo krijgt België de middelen die het nodig heeft om zijn eersterangsrol op internationaal vlak te blijven spelen op economisch, diplomatiek en cultureel vlak.

Brussels Airport jaarrapport

Download hier jaarrapport van
Brussels Airport

Jaarlijks publiceert Brussels Airport haar rapport met kerncijfers over de luchthaven. Benieuwd waarom Brussels Airport zo belangrijk is voor haar directe omgeving?
Download hieronder vrijblijvend het rapport.

Download