Missie & visie

Fjord Real Estate Development richt zich op stedelijke inbreidingsprojecten die mee permanente tewerkstelling binnen België creëert. Dit door zowel ontwikkeling als lange termijnuitbating te verzorgen.

Zo wordt er bij het bouwen steeds op de eindgebruiker gefocust. De bestemming en functie van het gebouw kan op lange termijn meermaals wijzigen. Fjord RED wil daarom aanpasbare gebouwen oprichten in een stedelijke context.
Wij geven een toegevoegde waarde aan uw vastgoed

Adding Value to Real Estate
Adding Value to Real Estate

Eerst uitbater, dan ontwikkelaar

Het aankopen van een bepaald terrein gebeurt steeds met het oog op een rendabele uitbating. Aangezien Fjord RED in eerste instantie optreedt als uitbater, heeft het er ook alle belang bij dat er een gebouw wordt ontwikkeld waar mensen met plezier willen vertoeven. Fjord ontwikkelt bouwprojecten om deze vervolgens op dagelijkse basis zelf te beheren. Dit kunnen projecten zijn met korte termijnverhuur zoals hotels, business flats of rotatieparkings. Op middellange en langetermijnverhuur worden dan eerder studentenhuisvesting, startersflats en wooneenheden met sociaal verhuur ontwikkeld. De uitbating gebeurt steeds door de ontwikkelaar zelf, die reeds jarenlange ervaring heeft in uitbatingen. Daarbij wordt er nauw samenwerkt met internationaal bewezen partners zoals bvb. Accor. Bouwen als uitbater is dus steeds bouwen voor de eindgebruiker. Zo moet een startersappartement voldoende voorzieningen hebben, zoals een wasserette, mogelijkheid tot autodelen en openbaar vervoer op wandelafstand. Een hotel kan enkel op een markt waar andere hotels zich reeds bewezen hebben en waar voldoende vraag is en nood aan extra aanbod. Fjord RED start altijd bij objectieve studies om de correcte locatie de juiste bestemming te geven.

Democratiseren van projecten

Projecten met eigen beheer worden vaak enkel aangeboden via fondsen of aandelen. Fjord geeft de mogelijkheid om effectief mee het vastgoed aan te kopen waar een particuliere investeerder normaal geen toegang toe heeft. Zo geniet de investeerder mee van factoren zoals inflatie, eigendomsrechten, kortom tastbaar vastgoed. Om de winstverdeling zo vlot en eerlijk mogelijk te laten verlopen, verdeelt de uitbating het totale resultaat over alle mede-eigenaars naargelang het aantal quotiteiten. Investeerders investeren mee in een bedrijf, een uitbating, die naast een vastgoedinvestering ook onze economische groei en tewerkstelling wil promoten.

Het totaalconcept van een constructie

Om de eindgebruiker een zo aangenaam mogelijke ervaring te bieden, ligt de nadruk bij ons Belgisch bouwteam, architect, ingenieur, interieurarchitect en werfcoördinatie, op een kwalitatief gebouw. Hier wordt niet bespaard op materialen en details die de beleving voor de gebruiker aangenamer maken. Aangezien de ontwikkelaar ook de uitbating doet, moet het gebouw de tand des tijds vlot kunnen doorstaan. Om deze reden wordt er steeds gekozen voor een stijlvol en tijdloos ontwerp. Het bouwteam werkt vanaf dag één aan een totaalconcept, functioneel en aangenaam, gericht op potentieel diverse invullingen in de toekomst.

Inbreiding van bestaande kernen

Een belangrijke kernwaarde van Fjord RED is de meerwaarde die ze willen toevoegen aan de omgeving waarin het project gerealiseerd wordt. De focus wordt vooral gelegd op inbreidingsprojecten. Fjord wil zich inzetten om ons erfgoed niet verdere te betoneren. Als ontwikkelaar willen we doelbewust geen nieuwe groene ruimtes buiten bestaande kernen aansnijden, verkavelen en verharden. We opteren om gedateerde bouwprojecten te slopen en bestaande locaties kwalitatief op te waarderen. De bestaande locaties krijgen met andere woorden een tweede leven. Hiermee wordt er ook de visie van bouwheer Leo Van Broeck gevolgd. Bovendien worden er enkel projecten die compatibel zijn met hun omgeving en passend zijn in hun context. Dit zowel op functioneel als architecturaal vlak. Daarbij kiezen we rotsvast voor economische kernen en stadskernen. Inbreidingsprojecten zijn een must.

Wie zijn wij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Foto architect en projectleider

Uitbating & ontwikkeling

Lees meer

Wie zijn wij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Uitbating & ontwikkeling

Ontwerp &
uitvoering

Marketing

Uitbating & ontwikkeling

Uitbating & ontwikkeling

Blablabla in het engels

Blablabla in het engels

Lees meer
"We do ordinary things in an extraordinary way – a philosophy that has defined our brand’s success from the very start."