Terug naar nieuwsoverzicht

Mövenpick Brussels Airport zet zich in voor duurzaamheid en het behalen van het Green Key certificaat. Als internationaal duurzaamheidslabel voor logies, biedt Green Key heel wat voordelen voor hotels zoals Mövenpick Brussels Airport. Het label is een garantie voor een duurzame aanpak van het hotel, zowel tijdens het ontwikkelingsproces als tijdens de uitbating.

Hoe gaat het Green Key label in z’n werk?

Green Key is een kwaliteitslabel dat wereldwijd uitgereikt wordt aan hotels, B&B’s, vakantiewoningen, vakantiecentra en meeting centers, over 60 verschillende landen verspreid over de hele wereld. Het ecolabel zet de inspanningen voor duurzaam reizen en ontspannen in de verf. Wanneer je als gast dergelijke accommodatie boekt, kan je erop rekenen dat het niet schadelijk is voor de planeet, zonder dat je je zorgen moet maken over inboeten aan comfort of een duurder verblijf.

Om dit label te behalen moeten er redelijk wat inspanningen geleverd worden:

Om het label te behalen worden er bijvoorbeeld zaken gevraagd als:

Mövenpick Brussels Airport zal zich ook inzetten om dit label te behalen, waarbij er tijdens het bouwen van het hotel al rekening wordt gehouden met de lijst van niet-limitatieve vereisten voor het Green Key label. Zo zijn er bijvoorbeeld laadpalen voor elektrische voertuigen beschikbaar op de parking, waardoor gasten met een elektrische auto zonder zorgen kunnen parkeren. Maar dat is niet alles: ook in de kamers en in het restaurant wordt er rekening gehouden met duurzaamheid.

Zo worden de handdoeken alleen op vraag vervangen, wat een grote besparing betekent op water en energie. Het restaurant serveert lokale en seizoensgebonden gerechten, waardoor de CO2-uitstoot die gepaard gaat met het transport van voedsel wordt verminderd en geothermie, zonnepanelen en warmtepomp worden bij de bouw al voorzien.

Meer weten over het Green Key label? Ontdek het hier!