Terug naar nieuwsoverzicht

Hoe gaat het met de bouw van Parking 21? 

Het volledige complex is onderkelder tot op de verdieping -3. Het was initieel dus een enorme bouwput om mee van start te gaan. Momenteel zijn er gesprekken aan de gang met verschillende partners voor de installatie van de laadpalen. De installatie van de palen zelf, zal pas een aantal weken voor de opening gebeuren om zo de laatste technieken en IT van de laadpalen mee te nemen.

Momenteel wordt er met een installatie gewerkt waarbij de laadpalen gekoppeld worden aan een reserveringsprogramma. Op die manier kan men bij het ingeven van de gegevens van de hotelgast direct zien hoe lang de persoon hier verblijft. Zo weet het systeem hoeveel marge men heeft en tegen wanneer de auto opgeladen moet zijn. Dit heeft vooral te maken met een ideale spreiding van de energiebehoeftes. Op momenten dat er veel energie nodig is in het hotel zelf (tijdens het ontbijt, tijdens het avondmaal, ...) dan kan men kiezen om minder energie naar de laadpalen te sturen.

Welke vereisten zijn er nodig voor de bouw van elektrische laadpalen?

Dit is niet zonder slag of stoot gegaan. De brandweer had hier verschillende vragen en vereisten voor. Zo moeten wij verplicht werken met een sprinklerinstallatie en een rook- en warmteafvoersysteem. Daarbij wordt er ook gewerkt met een risicoanalyse. Van zodra er een bepaalde calamiteit is, wordt deze op een vooraf bepaalde procedure zo snel mogelijk uit de parking verwijderd.