Terug naar nieuwsoverzicht

Werfupdate Parking 21 & Mövenpick Brussels Airport

De werken van de projecten Parking 21 en Mövenpick Brussels Airport zijn al even van start gegaan. Het leek ons dan ook goed om eens kort te overlopen wat er de afgelopen weken precies gerealiseerd werd en wat we in de nabije toekomst nog mogen verwachten.

Begin februari is men begonnen met het uitgraven van de bouwput van Parking 21. Soiltech heeft daar de verankering van de beschoeiingswand voorzien, doormiddel van ankers die werden aangespannen in de zijwanden van de bouwput. Om te controleren of deze wand tot op de millimeter goed zat, werd een 3D werfscan gedaan. Dit proces werd afgerond in de derde week van februari.


uitgraven bouwput

Na het controleren van de beschoeiingswand met de 3D scan, kon men overgaan naar de volgende stap. Hier werd de fijnnivelering van de bouwput afgewerkt. Tergelijkertijd werden hier de aardingsgeleider en de funderingszolen voor de torenkraan geplaatst. Tegen het einde van maart vond de opbouw van de torenkraan plaats na de definitieve goedkeuring van Brussels Airport en Skeyes.

fijnnivelering van de bouwput

Voor de bouw van het Mövenpick Brussels Airport project heeft Fjord RED gekozen om samen te werken met AB Eiffage. Zij zullen de bouw van het project onder handen nemen. AB Eiffage is duidelijke referentie in de aannemingswereld en heeft de afgelopen jaren een zeer noemenswaardig palmares opgebouwd. Met projecten zoals de Diamand in Gent, bibliotheek De Krook, de Heldentoren, de kerncentrale in Doel, het Diabolo spoorviaduct, … mogen we stellen dat het AB Eiffage een zeer grote vakkennis heeft.

Op 6 mei 2022 werd het eerste beton van Parking 21 en Mövenpick Brussels Airport hotel gestort. Hierbij werd maar liefst 1700 kubieke meter (175 vrachtwagens) beton gestort om de fundering en de volledige vloerplaat van de benedenverdieping van de parking te betoneren. Daarna werd deze meteen ook gepolierd. Die dag was onze stagiair Harshit ter plaatse om een reportage te maken van de site, de werf van dichtbij op te volgen en een interview af te nemen met de werfingenieur van AB Eiffage.

De komende weken en maanden zal de bouwput veel veranderen. Zo worden momenteel de ruwbouwwerken voor de binnenwanden van verdieping -3 afgewerkt. Eens dit gebeurd is, zal men kunnen starten aan de vloerplaat voor verdieping -2. De afwerking hiervan staat gepland rond eind juni. Daarna zal men verder in de hoogte bouwen.

Wil je graag als eerste op de hoogte gehouden worden van de evolutie van het bouwproces van beide projecten? Hou dan zeker onze sociale media in het oog houden! Hier verschijnen geregeld updates over de bouwwerken van het nieuwste project van Fjord RED.

Instagram: https://www.instagram.com/fjordred/

Facebook: https://www.facebook.com/FjordRealEstateDevelopment