Mövenpick Den Haag

Missie & visie

Fjord Real Estate Development focust op stedelijke inbreidingsprojecten. Ons doel is om historisch bewezen locaties opnieuw op te waarderen. Dit doen we door in één project diverse functies te combineren en uitbating voor eigen rekening te nemen.

In de ontwerpfase werken we zowel voor investeerder als onze eindgebruiker. Een tevreden eindgebruiker zorgt voor een tevreden investeerder. Door zowel het ontwerp als de uitbating voor eigen rekening te nemen willen wij de beleving van de eindgebruiker optimaliseren. Anderzijds kan een gebouw enkel duurzaam en rendabel zijn op lange termijn als men mits kleine ingrepen de bestemming en functie van het gebouw eenvoudig kan wijzigen. Fjord RED kiest daarom voor aanpasbare gebouwen met een aangename beleving binnen een stedelijke context.

Fjord RED, een toegevoegde waarde voor uw vastgoed.

Fjord RED zorgt steeds voor een toegevoegde waarde
aan uw vastgoed

- Mathieu Vancanneyt, oprichter Fjord RED

Eerst uitbater, dan ontwikkelaar

Fjord RED treedt altijd op als professionele uitbater. We starten altijd bij objectieve studies om de correcte locatie de juiste bestemming te geven. We gaan dan ook enkel en alleen voor een projectlocatie waar er voldoende vraag naar is. Een geslaagd gebouw is een gebouw waar mensen met plezier willen vertoeven. Dit kunnen projecten zijn met korte termijnverhuur zoals hotels, business flats of rotatieparkings. Op middellange- en langetermijnverhuur richten we ons op studentenhuisvesting, startersflats en wooneenheden met sociaal verhuur. Centraal staat uiteindelijk altijd de beleving van de eindgebruiker. Een tevreden eindgebruiker zorgt uiteraard voor een geslaagde uitbating. Dat brengt tevreden investeerders met zich mee.

De uitbating doen we op dagelijkse basis in eigen beheer. Dit op basis van decennialange ervaring. Onder het motto ‘a brand is a promise’ wordt telkens nauw samengewerkt met internationaal bewezen partners zoals Accor.
Bouwen als uitbater is dus steeds bouwen voor de eindgebruiker.

Democratiseren van projecten

Projecten met een centraal beheer zijn vaak in handen van één speler.
Fjord RED stelt dergelijk exploitatievastgoed open voor particuliere vastgoedinvesteerders. De uitbater sluit gelijktijdig met de aankoop van het vastgoed een contract af met deze particuliere investeerder. Naast de meerwaarde van een professionele uitbating wordt de particuliere investeerder ook notarieel eigenaar van de constructie. In tegenstelling tot fondsen en aandelen genieten investeerders hierdoor mee van de tastbare voordelen die vastgoed kunnen bieden, zijnde eigendomsrecht en inflatie. Om de winstverdeling correct te laten verlopen, verdeelt de uitbating het totale resultaat over alle mede-eigenaars. Investeerders investeren dus naast vastgoed ook in een bedrijf met professionele uitbating die zorgt voor tewerkstelling.

Het totaalconcept van een constructie

Om de eindgebruiker een zo aangenaam mogelijke ervaring te bieden, ligt de nadruk bij Fjord RED op een kwalitatief gebouw. Hier wordt niet bespaard op materialen en details die de beleving optimaliseren. Om deze reden wordt er steeds gekozen voor een stijlvol en tijdloos ontwerp. Het bouwteam werkt vanaf dag één aan een totaalconcept, functioneel en aangenaam, gericht op potentieel diverse invullingen in de toekomst.

Inbreiding van bestaande kernen

Wie houdt niet van een aangename leefomgeving? Daarom is respect voor bestaande open ruimtes een essentiële kernwaarde voor Fjord RED. We engageren ons om erfgoed niet verder te betonneren. Als ontwikkelaar wil het bedrijf principieel geen nieuwe groene ruimtes buiten bestaande kernen aansnijden, verkavelen of verharden. Fjord RED opteert om gedateerde bouwprojecten te slopen en bestaande locaties kwalitatief op te waarderen. Deze bestaande locaties krijgen met andere woorden een tweede leven. Dit zowel op functioneel als architecturaal vlak.

Wie zijn wij

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. Duis cursus, mi quis viverra ornare, eros dolor interdum nulla, ut commodo diam libero vitae erat. Aenean faucibus nibh et justo cursus id rutrum lorem imperdiet. Nunc ut sem vitae risus tristique posuere.

Foto architect en projectleider

Uitbating & ontwikkeling

Lees meer

Wie zijn wij

Fjord RED begeleidt u met verschillende afdelingen. Vanaf aankoop tot en met de oplevering en uitbating van het project.

Hoteluitbating & controlling

Ontwikkeling

Ontwerp & uitvoering

Marketing

Hotelmanagement

Backoffice & Accountancy

Wie zijn wij

Fjord RED begeleidt u met verschillende afdelingen. Vanaf aankoop tot en met de oplevering en uitbating van het project.

Hoteluitbating & Controlling

Ontwikkeling

Ontwerp & uitvoering

Marketing

Hotelmanagement

Backoffice & Accountancy

Het verhaal van de architect

Belgische architecten behoren tot de absolute wereldtop. Daarom werd er voor het nieuwe Mövenpick hotel vlakbij Brussels Airport bewust gekozen om samen te werken met een beloftevolle, Belgische architect: David Vancanneyt van Buro Architectuur

Een gebouw wordt waardevoller door het idee dat erachter zit. Het is uiteindelijk een sterk beeld of verhaal dat blijft hangen. Dat maakt de architectuur ook in één oogopslag voor iedereen begrijpbaar.

Lees meer
"Bij wijze van vooronderzoek heb ik een hele resem hotels bezocht, heb ruimtes afgestapt, maten opgenomen, tot ik zelfs door de security of management vriendelijk buitengezet werd.”

David Vancanneyt, Buro Architectuur