Brussel, de Europese hoofdstad

+

3.7

miljoen

jaarlijkse toeristen

74.7

%

Bezettingsgraad
Brusselse hotels 2019

9.4

miljoen

Aantal overnachtingen

117

euro

Gemiddelde
kamerprijs hotelovernachting

18.289

Aantal evenementen

88

%

Tevreden bezoekers

United Nations

Brussel onze hoofdstad, Europese hoofdstad.

Brussel, onze hoofdstad maar ook de onbetwiste politieke en economische hoofdstad van de Europese Unie. Met de zetel van het Europees Parlement en de Europese Commissie, de thuisbasis van meer dan 2000 multinationals en het hoofdkwartier van de NAVO heeft Brussel zijn naam als Europese hoofdstad niet gestolen. De stad is vandaag na Londen en Parijs de belangrijkste zakenstad van Europa. Het potentieel is er om verder door te groeien.

Naast zijn centrale ligging als knooppunt tussen andere metropolen zoals Londen, Amsterdam, Parijs en Berlijn beschikt Brussel nog over heel wat aantrekkingspolen. Kantoorruimtes zijn er tot op vandaag zeer betaalbaar, residentieel vastgoed is er nog haalbaar en last but not least, er is een uitgebreid aanbod van hoogopgeleide werkkrachten met een grote en diverse talenkennis, opgevoed in een open en tolerante cultuur. Deze troeven maken Brussel een blijvende, aantrekkelijke locatie met veel potentieel.

Meer informatie over het project

Ontdek de directe omgeving van de projectsite

Jaarlijkse overnachtingen in de luchthavenzone

Bron: Visit Brussels & Toerisme Vlaanderen

Luchthavenzone
Machelen - Zaventem

Belgische overnachtingen

267.223

Buitenlandse overnachtingen

340.308

Totaal aantal overnachtingen

607.531

Ontwikkelingen in de directe omgeving van de site

NATO / NAVO

2,9km

170 000m²

4500 vaste werknemers

6000 vergaderingen per jaar

Honderden experts per dag

Pegasus Park

1,5km

220 000m²

EY, DHL, Cisco Systems, Gestronics, Dr. Oetker,...

Twin Squares

0,5km

46 000m²

Abbott, Verizon, Hewlett Packard, ExxonMobil, Petroleum and Chemical

Keiberg

0km

46 200m²

HP, Honeywell, SCA, Sanofi

Mövenpick Airport hotel

Corporate Village

1,3km

100 000m²

Philips, Pepsico, Janssen Pharmaceutica, Johnson & Johnson...

Brussels Airport Zaventem

4km

235 000 vliegbewegingen

Meer dan 25,7 miljoen vertrekkende passagiers, filevrije rijstrook op de Brusselse ring

Gateway Building

4,1km

38 000m²

Deloitte, KPMG, Microsoft

Brixton

4,5km

22 424m²

Toyota Motor Europe, Ikea, ABB

Bedrijventerrein Ikaros

4km

100 000m²

Toyota Boshoku, ZIGT Media, Firestone Building Products Europe...

Toekomstige ontwikkeling: UpTown

2km

27 hectare

Toekomstige ontwikkeling: Park 7

0,8km

100 000 m²

Toekomstige ontwikkeling: The Wings / PwC

0,3km

81 400 m²

Toekomstige ontwikkeling: Airport Business Center

1,5km

35 760m²

Toekomstige ontwikkeling: The Meadow

4,5km

14 000 m²

Keiberg

Het Keiberg bedrijvenpark ontwikkelde zich eind jaren ’80 onder impuls van de visionaire ontwikkelaar architect E. De Vocht. Zijn ontwikkeling rond Zaventem gebeurde op een moment dat niemand – ondanks voor de hand liggende troeven - geloofde in de potentie van de regio. Keiberg groeide echter op korte termijn uit tot een prestigieuze hotspot met hypermoderne door aangename met groen omgeven kantoren bezet door solvabele huurders en bedrijven. De populariteit van deze locatie was destijds te danken aan de vlotte bereikbaarheid, onmiddellijk gelegen aan de Brusselse ring, een filevrije verbinding waardoor men in een zestal minuten naar de luchthaven rijdt, toegang tot openbaar vervoer en de voor zich sprekend nabijheid van de europese hoofdstad. Tot op vandaag zijn verschillende bedrijven, zoals HP, Honeywell, SCA en Sanofi werkzaam op Keiberg.

Dankzij de gemeente Zaventem zijn de krijtlijnen vandaag, na een lang weloverwogen proces, duidelijk uitgestippeld om deze zone terug de dynamiek te geven die het verdient. Het nieuwe RUP – ruimtelijk uitvoeringsplan, van november 2018, geeft Keiberg de noodzakelijke fundamenten om zich als coherent geheel om te vormen tot de bedrijfszone van de toekomst. Het is ondermeer de bedoeling, langs de zijde Excelsiorlaan, om de unieke zichtlocatie ten opzichte van de Brusselse ring volop uit te spelen. Een niet te onderschatten unieke troefkaart voor alle internationaal gerichte bedrijven. Projecten kunnen vandaag immers hoger maar dienen in ruil wel een stuk meer doorwaadbare groenzone te voorzien. Zo wordt de grondinname te Keiberg vandaag beperkt tot 30% ipv. de vroegere 50%. Voor percelen kleiner dan één hectare dient men bij de vergunning een masterplan met de aanpalende percelen te voorzien. Men wenst bovendien ook een meer diverse invulling garanderen. Het doel is bedacht en duidelijk, een meer diverse omgeving qua bestemming in een aantrekkelijk groen. Een omgeving waar men graag werkt, vertoefd en aanwezig is.
Bron: RUP Keiberg (2018)

Illustratie RUP Keiberg

Illustratie RUP Keiberg

Keiberg

Beeld ter illustratie, simulatie van Masterplan Excelsiorlaan 18 - 20 Zaventem

Simulatie Keiberg

Beeld ter illustratie, simulatie Keiberg met
extra groenzones

Studie rendabiliteit Mövenpick Brussels Airport

Studie - rendabiliteit
Mövenpick Brussels Airport

Vooraleer een geschikte grond – locatie - vast te leggen start Fjord RED steeds met de nodige research. Dit door het opstarten van diverse studies. Zo onderzoekt men eerst en vooral grondig het potentieel en de slaagkansen van een nieuwe locatie in het kader van de uitbating. Een project dat niet rendabel kan worden uitgebaat op basis van voldoende studiemateriaal is een no go. Om de slaagkansen van de uitbater te maximaliseren wordt er steeds een samenwerking aangegaan met gerenomeerde en onafhankelijke studiebureau's. Zo wordt de realiteit op een objectieve manier en met de nodige duidelijkheid gevisualiseerd.

Bekijk hier de resultaten van het onderzoek door MKG, gespecialiseerd studiebureau in onder meer de toeristische sector en de hotelsector.

Download

Interesse?

Vul je gegevens in en download de rentabiliteitsstudie

Download hier de brochure
Download brochure
Oops! Something went wrong while submitting the form.